Ramla Bonk! och skillnaden mellar killar och tjejer

Gordon älskar att leka med vatten och gör det med buttar och kannor i handfatet. Av en liten kille krävs det att man står på toalettstolen för att nå upp. Jämfört med vår förra bostad så står den här toalettstolen lite längre ifrån handfatet, vilket betyder att det är större fallrisk. Gordon brukar ramla emellan där men eftersom att han är kille så lär han sig aldrig av sina misstag. Även denna gång var det blött och halt och efter att han spenderat flertalet koncentrerade minuter där inne hör jag en jätteduns följt av ett illvrål. Jag rusar in i duschrummet och får se min lilla pojke stående med blod rinnandes från huvudet ner på ryggen och sugas upp av blöjan. Jag kollar av läget och greppar första bästa handduk och trycker mot hans huvud. Efter en stund tittar jag efter och ser att det blivit ett djupt hål. Inte så stort men tillräckligt för att, i princip, blöda ner halva golvet och fukta, en från början, torr handduk.

- Ska vi ringa ambulansen, frågar Leia.
- Nej... Vi ska ringa mormor, svarar jag efter en stund.
Det gäller att vara rationell och behålla sansen. Jag klappar Gordon på magen och säger att han är jätteduktig och att allt blir bra. Han lugnar ned sig och efter att jag pratat en stund med mormor i telefon så ser jag hur han klättrar upp på toaletten igen för att fortsätta där han blev avbruten.
Leia får smärre panik och försöker förklara för Gordon vad som kan hända och att det då kommer bli sju resor värre.

- Du kommer ramla igen, Gordon, och då kommer hålet bli ännu större och blöda jättemycket, menar hon. Allt sammans på brett dalmål och med livliga gestikulationer.
Samtidigt står Gordon på toalocket med det ena benet över det andra och blåser spottbubblor.
- Snälla Gordon, du kan väl gå ner, ber Leia.
Han väljer ändå att gå ner. Greppar munspelet och drar ut i vardagsrummet för att hoppa i soffan. Inga större fel där inte.